Новости

Служба на Светите и Спасителни Христови Страдања во манастирот Донибрук

Си нѐ искупил од клетвата законска со твојата чесна крв. На крстот прикован со копје прободен, извор на бесмртност си им станал на луѓето, Спасителу...

Литургија на Претходно Осветени Дарови во црквата Света Петка во Мил Парк, Мелбурн

На 11 Април, Во Светиот и Велик Вторник, во црквата Света Петка во Мил Парк се отслужи Вечерна богослужба со Литургија на Претходно Осветени...

Велики Понеделник, Литургија на Претходно Осветени Дарови во црквата Света Петка во Мил Парк

Ете Младоженецот доаѓа на полноќ и блажен е слугата што ќе го најде буден, а недостоен ќе биде оној што ќе го најде да...

Цветници во црквата Света Злата Мегленска, Вереби, Мелбурн

На 09 Април, на празникот Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници, во црквата Света Злата Мегленска,во Вереби, Мелбурн, се богослужеше Празнична утрена...

Цветници во Соборната црква „Раѓање на Пресвета Богородица“ во Сиденхам

На 09 Април, на празникот Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници, во Соборната црква Раѓање на Пресвета Богородица, во Сиденхам, Мелбурн, се...

Цветници во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул

На 09 Април, на празникот Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници, во црквата Света Богородица - Пречиста, во Ливерпул, Сиднеј, се богослужеше...

Поддршка на протестот за унитарна и заедничка Македонија во Мелбурн

На 09 Април, пред Македонскиот конзулат во Мелбурн, се одржа мирен собир за поткрепа на унитарниот карактер на Република Македонија. Народот изрази безрезервна поддршка за...