Видео

Архимандрит Кирил Павлов - Филм

https://www.youtube.com/watch?v=z9vqsazqvq8

Свети Силуан Атонски / Филм

https://www.youtube.com/watch?v=v06Rk3QFfUU (Преводот на македонски можете да го вклучите на CC)

Елисавета Фјодоровна - библиски сижет / ФИЛМ

Од сеќавањата на Михаил Василевич Несторов - за Елисавета Фјодоровна: „Можеби некој, кој ја знаеше повеќе и подобро од мене, ќе им раскаже на луѓето...

What Do You Mean, Pray to the Saints?

In this video, "What Do You Mean 'Pray to the Saints?'," Frederica explains that the English word "pray" in this sentence is a little...

An Introduction to the Orthodox Worship Space

Welcome to the Orthodox Church! Join Frederica Mathewes-Green, in this video series, on a journey into the Eastern Orthodox Church. Learn about Orthodox teachings...

Патријарх Илија

Тој стои на чело на Грузиската Православна Црква веќе 37 години, и до сега не го оставил своето секојдневно служење – пастирство и духовништво....

Зошто да се обраќаме на светителите, а не директно кон Бога?

Појаснување од протоереј Владимир Головин, на прашањето што многумина ги збунува. https://www.youtube.com/watch?v=NhXn7NFhemk