Втор ден Велигден - Светол Понеделник во црквата Света Петка во Мил Парк

938

Денес секоја твар се радува, зашто Христос Воскресна, и адот се заплени (Стих од Пасхалниот канон)


На Светол Понеделник, Втор ден Велигден, во црквата Света Петка во Мил Парк, се отслужи Света Литургија на која верниот народ се причести со Христовите Тајни.

20170418_Svetli_Ponedelnik_Veligden_0_1 20170418_Svetli_Ponedelnik_Veligden_02_1 20170418_Svetli_Ponedelnik_Veligden_03_1 20170418_Svetli_Ponedelnik_Veligden_04_1

Previous articleВтор ден Велигден во манастирот Свети Наум во Роклин, Викторија
Next articleВоскресение Христово во црквата Свети Илија во Футскрај