Детска страна

God's Story: The Good Samaritan

https://www.youtube.com/watch?v=MLzdQtetedc Извор: Crossroads Kids' Club

Вера и неверие

Теодор беше ученик во VII клас, но уште од мала возраст доби верско образование во семејството. Тој не остана слеп за прашањата на верата...

Невидливиот оган (расказ)

Дедо Симеон ги поминуваше летните месеци во лозјето. Таму имаше мала соба и зеленчукова градина. Живееше скромно, но сите го почитуваа заради неговата мудрост....

God's Story: John the Baptist

https://www.youtube.com/watch?v=7NMHOLPWeTM&feature=youtu.be Извор: Crossroads Kids' Club

Мудриот гуштер - историја од животот на старец Пајсиј Светогорец

https://www.youtube.com/watch?v=3lwwWOZlQbk&index=31&list=PLRS_o9QRVP9gyVj_soAq20ksq8zyV-bb Преземено од You Tube каналот: Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

Детенцето и песокот

Едно детенце си играше во песокот. Немаше лопатче, па со раце ја полнеше кофичката. Долго така се трудеше и многу се натажи кога виде...

Интервју со Бога

Еднаш, сонував дека го интервјуирам Бога. Значи, сакаш да направиш интервју со Мене? - ми се обрати Бог. Да! Би сакал, но, ако имаш време, -...