Богослужби

Велигден во Аделаид

Фото галерија од Воскресение Христово – Велигден во храмот „Собор на Пресвета Богородица“ во Аделаид.

Велигден во Вереби

Фото галерија од Воскресение Христово - Велигден во храмот „Света Злата Мегленска“ во Вереби

Велигден во Футскрај

Фото галерија од Воскресение Христово - Велигден во храмот „Свети пророк Илија“ во Футскрај

Богослужби во Страсната седмица во Футскрај

Фото галерија од светите богослужби во храмот „Свети пророк Илија“ во Футскрај.

Цветници во Бризбен

На 28.04.2024 на празникот Цветници, во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во Бризбен, се богослужеше Света и Божествена Литургија и верниот народ се причести...

Цветници во Ливерпул

На 28.04.2024 на празникот Цветници, во храмот „Пресвета Богородица - Пречиста“ во Ливерпул – Сиднеј, се богослужеше Света и Божествена Литургија и верниот народ...

Цветници во Престон

На 28.04.2024 на празникот Цветници, во храмот „Свети Никола“ во Престон – Мелбурн, се богослужеше Света и Божествена Литургија и верниот народ се...