Воскресение Христово во црквата Свети Илија во Футскрај

1967

Светли се, светли се, нов Ерусалиме, зашто славата Господова на тебе засветли. Ликувај сег и весели се, Сионе; Ти, пак, Чиста, радувај се, Богородице, за воскресението на твојата рожба (Припев на Деветата  песна од Пасхалниот канон)

Христос Воскресна! Навистина Воскресна!

IMG_1679 IMG_1688 IMG_1691 IMG_1692 IMG_1699 IMG_1705 IMG_1706 IMG_1708 IMG_1713 IMG_1714 IMG_1715 IMG_1717 IMG_1718 IMG_1720 IMG_1721 IMG_1738 IMG_1740 IMG_1746 IMG_1782 IMG_1783 IMG_1790 IMG_1795 IMG_1801 IMG_1805 IMG_1806 IMG_1812 IMG_1818 IMG_1819 IMG_1827 IMG_1829 IMG_1831 IMG_1836 IMG_1844 IMG_1854 IMG_1855 IMG_1857

Previous articleВтор ден Велигден - Светол Понеделник во црквата Света Петка во Мил Парк
Next articleВоскресение Христово во црквата Света Богородица - Пречиста, Ливерпул, Сиднеј