Home Службен дел

Службен дел

Соопштение од Канцеларијата на САС на МПЦ-ОА

Сooпштение (10.05.2022 12:24) Светиот архијерејски синод (САС), на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА), на својата вонредна седница, одржана на 10 мај 2022 година, посвети посебно внимание на актуелнит...

СООПШТЕНИЕ до парохијаните од Архирејското намесништво за Викторија

Архирејското намесништво за Викторија, ги информира парохијаните, дека од 09 Ноември 2020 г., според најновите регулации од владата, на редовните богослужби во црквите и манастирите...

СООПШТЕНИЕ до парохијаните од Архирејското намесништво за Викторија

Архирејското намесништво за Викторија ги информира парохијаните, дека од 28 Октомври 2020 г., црквите и манастирите во Викторија се отворени за посета. Според најновите рестрикции од владата...

Соопштение на САС на МПЦ-ОА (06.04.2020)

Светиот Архијерејски Синод (САС), согласно чл. 24, т. 46 од Уставот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА), имајќи ги предвид...

Решение на АЦС на МПЦ-ОА - Второстепена Пресуда со која протоерејот Глигор Киселинов е...

На 21 октомври 2019 година, во поштенското сандаче на Австралиско-новозеландската епархија пристигна Решението на Архиепископскиот суд на МПЦ – ОА бр.6 од 18.07.2019 г.,...

СЛУЖБЕН ДЕЛ НА АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА (03.04.2019 – 14.05.2019)

ЕПАРХИСКИ ЦРКОВЕН СУД: Епархискиот Црковен суд на Австралиско-новозеландската епархија заседаваше и: на 03.04.2019 г., со ПРЕСУДА бр.1/2019, протоерејот Глигор Киселинов го лиши од свештеничкиот чин и...

Став и Апел на Епархискиот Управен Одбор на Австралиско-новозеландската Епархија за случувањата во МПЦО...

Епархискиот Управен Одбор (ЕУО) на Македонската Православна Црква, Епархија за Австралија и Нов Зеланд (МПЦЕАНЗ), на својата вонредна седница, одржана на 22.01.2019 г., во...