Втор ден Велигден во манастирот Свети Наум во Роклин, Викторија

1091

О Пасха велика и најсветла Христе! О Мудрост и Слово Божјо, и сило! Дај ни целосно да се причестиме со Тебе во невечерниот ден на Твоето царство (Песна од Пасхалниот канон)

20170417_093748_1 20170417_094822_1 20170417_095415_1 20170417_100840_1 20170417_101255_1 20170417_103201_1 20170417_103218_1 20170417_103238_1 20170417_103251_1 20170417_103302_1 20170417_103325_1  20170417_104036_1 20170417_104038_1

Previous articleВоскресение Христово во црквата Свети Никола во Перт
Next articleВтор ден Велигден - Светол Понеделник во црквата Света Петка во Мил Парк