Зборови за живот

Да се молиш значи да се смириш

Не може да се моли оној кој не е свесен за своите гревови. Не може да се моли оној кој не се смирил. Да...

Пад во Бога

Човекот никогаш не треба да паѓа во очајание. Тој може да падне единствено во Бога, а Бог никогаш не очајува. Павле Евдокимов  

Еден дар и еден плод

Светите отци на Црквата учат дека во непрестајната молитва се бара само еден дар - согледување на своите согрешенија, и се очекува само еден...

Послатка од сѐ

Долготрајното трпение раѓа смирение. Смирението води кон здравје на душата. Здравјето на душата го носи знаењето на Бога. Познавањето на Бога ја носи Божјата љубов. И, конечно,...