Послатка од сѐ

1456

Долготрајното трпение раѓа смирение. Смирението води кон здравје на душата. Здравјето на душата го носи знаењето на Бога. Познавањето на Бога ја носи Божјата љубов. И, конечно, Божјата љубов ја привлекува Божјата благодат, која е послатка од сѐ.

Свети Исак Сириец

 

 

 

Previous articleИмај желба и Бог ќе ти даде според срцето твое
Next articleОд тековните градежни активности на новата црква „Свети Никола“ во Перт