To pray means to humble yourself

Не може да се моли оној кој не е свесен за своите гревови. Не може да се моли оној кој не се смирил. Да...

Fall in God

Човекот никогаш не треба да паѓа во очајание. Тој може да падне единствено во Бога, а Бог никогаш не очајува. Павле Евдокимов  

A gift and a fruit

Светите отци на Црквата учат дека во непрестајната молитва се бара само еден дар - согледување на своите согрешенија, и се очекува само еден...

Sweeter than everything

Долготрајното трпение раѓа смирение. Смирението води кон здравје на душата. Здравјето на душата го носи знаењето на Бога. Познавањето на Бога ја носи Божјата љубов. И, конечно,...