Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

„Ако некој од браќата, од малодушност и нетрпеливост тагувал за тоа, што долго време нема да го предложат за мантија, јероѓаконски или јеромонашки чин,...

An Introduction to the Orthodox Worship Space

Welcome to the Orthodox Church! Join Frederica Mathewes-Green, in this video series, on a journey into the Eastern Orthodox Church. Learn about Orthodox teachings...

Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

Како еленот што се стреми кон водни извори, така се стреми кон Тебе душата моја (Пс. 41, 2)

Поставена новата електрична инсталација во црквата Свети Никола, Перт

На 28.05.2016 г. се намести електричната инсталацијата во храмот Свети Никола, во Перт, каде неуморно продолжува изградбата на храмот. Исто така, во саботата беше одржан...