Architecture

Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

„Ако некој од браќата, од малодушност и нетрпеливост тагувал за тоа, што долго време нема да го предложат за мантија, јероѓаконски или јеромонашки чин,...

An Introduction to the Orthodox Worship Space

Welcome to the Orthodox Church! Join Frederica Mathewes-Green, in this video series, on a journey into the Eastern Orthodox Church. Learn about Orthodox teachings...

Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

Како еленот што се стреми кон водни извори, така се стреми кон Тебе душата моја (Пс. 41, 2)

New electrical installations set up in the church "St Nicholas" in Perth

На 28.05.2016 г. се намести електричната инсталацијата во храмот Свети Никола, во Перт, каде неуморно продолжува изградбата на храмот. Исто така, во саботата беше одржан...