Од тековните градежни работи на новата црква во манастирот Донибрук

Со Божја помош, по застапништвото на Светиот Прохор Пчински и со благословот на Високопреосветениот митрополит г. Петар, во последните 30 дена успешно се завршија...

Храмот како дом Божји и дом за молитва

Во раното христијанство, кога сѐ уште не постоеле храмови, заедничките богослужби се извршувале на отворено, а жртвите биле принесувани на подигнато место наречено –...

Благословен почеток на нови градежни работи во Свети Илија, Футскрај

На 29 септември во Попразненството на празникот Воздигнување на Чесниот и Животворен Крст, со благослов на надлежниот Архиереј, во црквата Свети Илија во Футскрај...

Завршена покривка и поставени мермерни транзени на новиот храм во Манастирот Донибрук

ВО СЛАВА НА БОГА комплетно се заврши ПОКРИВАЊЕТО и се поставија МЕРМЕРНИТЕ ПРОЗОРИ - ТРАНЗЕНИ на НОВИОТ МАНАСТИРСКИ ХРАМ во МАНАСТИРОТ ДОНИБРУК Посебна благодарност до...

Од тековните градежни активности на новата црква „Свети Никола“ во Перт

Во Македонската Православна Црковна Општина „Свети Никола“ во Перт без застој се работи на новата црква на адреса 69 Angove St., North Perth. Завршени се...

Двојна радост - Благолепен храм на Свети Никола во Перт

Верните чеда при МПЦО Свети Никола, Перт, во ова 2017 - то Лето Господово, на самиот ден Велигден ќе имаат двојна радост. Радоста за Воскресението...

Од тековните градежни активности на новата црква „Свети Никола“ во Перт

По летните одмори, повторно се отпочна со градежните работи на новата црква Свети Никола на 69 Angove St. North Perth. Во моментот се работи на:...