Од тековната изградба на новиот храм во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук

2060

„Ако некој од браќата, од малодушност и нетрпеливост тагувал за тоа, што долго време нема да го предложат за мантија, јероѓаконски или јеромонашки чин, старецот имал обичај да каже во поука: „тоа брат, сè ќе дојде во свое време – сè ќе ти дадат; добри дела никој нема да ти даде“.

Преп. Амвросиј

[:]

Previous articleОд канонската посета на Митрополитот г. Петар: Август - Септември, 2016 г.
Next articleСоопштение