Од тековните градежни активности на новата црква „Свети Никола“ во Перт

1734

Во Македонската Православна Црковна Општина „Свети Никола“ во Перт без застој се работи на новата црква на адреса 69 Angove St., North Perth.

Завршени се бетонските и ѕидарските работи од влезната партија и скалите на влезот од црквата.

 

photo (39) photo (40) photo (41) photo (36) photo (38)

Previous articleПослатка од сѐ
Next article5 - та Недела по Пасха - на Самарјанката - во црквата Свети Илија во Футскрај