Двојна радост - Благолепен храм на Свети Никола во Перт

1492

Верните чеда при МПЦО Свети Никола, Перт, во ова 2017 – то Лето Господово, на самиот ден Велигден ќе имаат двојна радост. Радоста за Воскресението на нашиот Спасител Господ Исус Христос, ќе им биде зголемена и дополнета затоа што комплетно е завршен најголемиот надворешен дел на нивната нова црква.

Слава му на Бога во вечни векови!

photo (33) photo (34) photo (31) photo (36) photo (30)

Previous articleСинаксар на Светата и Велика Сабота
Next articleОплакување Христово во црквата Свети Илија во Футскрај