Богослужби

Втора недела од Великиот Пост (на Свети Григориј Палама) во манастирот Донибрук

На 12.03.2017 г., во Втората недела од Великиот пост - Неделата на Свети Григориј Палама, кога го празнуваме и споменот на преподобниот Прокопиј Декаполит...

Света Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (29-та Недела по Педесетница)

На 16 декември, 2018 година, во 29-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Софониј и светиот Јован Молчалник, во црквата...

Света Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк (22 Недела по Педесетница)

На 5 ноември 2017 година, во 22-та Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот апостол Јаков брат Господов, во црквата Света Петка...

Недела на блудниот син - Мелбурн, Футскрај

На 03 март, 2024 година, во Неделата на блудниот син, кога се празнува споменот на светите апостоли Архип, Филимон и Апфиј, во црквата Свети...

Трет ден Божик - Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг

На 9 Јануари, 2018 година, на Трет Ден Божик, кога се празнува споменот на светиот првомаченик и архиѓакон Стефан и преподобните маченици Теодор и...

Света Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај

На 2 јуни 2017 г., кога се празнува споменот на светиот маченик Талалеј и на светиот маченик Аскалон, во црквата Свети Илија во Футскрај...

Света Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (35 Недела по Педесетница)

На 27 јануари, 2019 година, во 35-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светата рамноапостолна Нина Грузиска и светитот Сава Српски, во...