Чудесата на верата

Воскреснување на еден нарко-зависник - чудо на преподобен Гавриил Ургебадзе

Овој настан се случил на 14 октомври 1998 год., на празникот Собор на Дванаесетте Апостоли во Мцхета, стариот главен град на Грузија. Раскажува Георгиј: Во тоа...

Чудесното јавување на старец Порфириј и исцелувањето на тешко-болната жена

Во книгата „Патувајќи низ градските ѕидови“, монахињата Порфирија, која во световниот живот била таксист, раскажува за чудесното појавување на светиот Порфириј и чудното исцелување...

Чудо на Свети Нектариј Егински: Исцелувањето на о. Нектариј (Виталис) од рак

Oтец Нектариј Виталис, добро познат во Лаврио (град во Атика, Грција), особено по неговите дела и сочувство кон сиромашните и оние кои во овие...

Бог е посилен од сè!

Овој настан се случил во очи на празникот на Крштението Господово (Богојавление), во едно далечно казахстанско градче. После претрпената тешка операција, во реанимација умирала...

„Ќе те чекам во Самтавро“ - чудо на старец Гаврил Ургебадзе

Ја запознав Елена Гетсазде на Аеродромот во Тбилиси (Грузија) сосема случајно. Taa ми го привлече вниманието со тоа што постојано се крстеше и ја...

Непознатата лекарка - хирург од Андрос

Mногу чуда се направени од големата светителка и помошничка на страдалниците Света Марина. И денес има сведоштва кои ја потврдуваат нејзината помош кон луѓето...

Скапоцената вазна

Исплашени лица, расплакани очи, страв, па дури и паника ги опфаќале децата во едно основно училиште, во Атинскиот реон Калифеја. Катерина, нивната школска другарка...