Чудесното јавување на старец Порфириј и исцелувањето на тешко-болната жена

Во книгата „Патувајќи низ градските ѕидови“, монахињата Порфирија, која во световниот живот била таксист, раскажува за чудесното појавување на светиот Порфириј и чудното исцелување...

Miracle of Saint Nektarios: The Healing of Fr. Nektarios Vitalis of Cancer

Oтец Нектариј Виталис, добро познат во Лаврио (град во Атика, Грција), особено по неговите дела и сочувство кон сиромашните и оние кои во овие...

God is more powerful than everything!

Овој настан се случил во очи на празникот на Крштението Господово (Богојавление), во едно далечно казахстанско градче. После претрпената тешка операција, во реанимација умирала...

„Ќе те чекам во Самтавро“ – чудо на старец Гаврил Ургебадзе

Ја запознав Елена Гетсазде на Аеродромот во Тбилиси (Грузија) сосема случајно. Taa ми го привлече вниманието со тоа што постојано се крстеше и ја...

The unknown doctor - a surgeon from Andros

Mногу чуда се направени од големата светителка и помошничка на страдалниците Света Марина. И денес има сведоштва кои ја потврдуваат нејзината помош кон луѓето...

Скапоцената вазна

Исплашени лица, расплакани очи, страв, па дури и паника ги опфаќале децата во едно основно училиште, во Атинскиот реон Калифеја. Катерина, нивната школска другарка...

Пресвета Богородица ме воскресна со силата на Син ѝ

Во декември 2004 година еден богат муслиман од Саудиска Арабија излезе пред средствата за јавно информирање и го раскажа следниов жив, трогателен настан што...