8-ми Ден, бр. 58

1113

Содржина

Свети Архиерејски Синод – Илинденско послание

Веронаука

Митрополит Петар – Благодатта Божја – цел на животот
Јеротеј Влахос – Преображение Господово

Актуелно

Диме Мераковски – 20 години од проневерата во црквата „Св. Ѓорѓи“ во Фицрој
Church History
Игумен Гаврил – Старци: Св. Амвросиј Оптински

Вести
Службен дел

Педесет и осмиот број од епархискиот тромесечник „8-ми Ден“, за периодот јули-септември 2015г., може да се преземе на следниот линк:

Преземи

Previous article8-ми Ден, бр. 57
Next article8-ми Ден, бр. 59