8-ми Ден, бр. 57

1131

Содржина

Митрополит Петар – Велигденско послание

Веронаука

Д-р Стојан Адашевиќ – Зошто престанав да извршувам утробно чедоморство?
Протојереј Џон Мојсеј – Христос воскресна! Добро, па што ако?

Актуелно

Диме Мераковски – Владиката Тимотеј, заслужи ли расчинување?
Church History
Игумен Гаврил – Старци: Св. Амвросиј Оптински

Вести

Педесет и седмиот број од епархискиот тромесечник „8-ми Ден“, за периодот април-јуни 2015г., може да се преземе на следниот линк:

Преземи

Previous articleБеседа за светите браќа Кирил и Методиj
Next article8-ми Ден, бр. 58