Вознесение Христово - Спасовден во црквата Свети Никола во Перт

1320

Откако ја зеде на рамо заблудената наша природа, Спасителе, се вознесе и ја приведе при Бога отецот. (Песна од празничниот канон, глас 5)


На 25.05.2017 година, на празникот Вознесение Христово – Спасовден, во црквата Свети Никола во Перт, се отслужи Света Божествена Литургија.

На Литургијата, верниот народ се причести со Христовите Тајни.

Христос се вознесе! Навистина се вознесе!

photo (49) photo (50) photo (51) photo

Previous articleВознесение Христово - Спасовден во манастирот Донибрук
Next articleВознесение Христово - Спасовден во црквата Свети Никола во Престон, Мелбурн