Вознесение Христово - Спасовден во црквата Свети Никола во Престон, Мелбурн

1615
Не тажете, нема да ве оставам сираци, но ќе ви го испратам Светиот Дух, Господа, Кој животвори и Кој е единосуштен на Оца и Мене: „И ете, Јас со вас преку сите дни до свршетокот на светот“ (Мат. 28,20).

На 25 мај 2017 година, на празникот Вознесение Христово – Спасовден, во црквата Свети Никола во Престон се отслужи Празнична утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

На Литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Светите Христови Тајни.

IMG_0756 IMG_0757 IMG_0758 IMG_0759 IMG_0760 IMG_0761 IMG_0762 IMG_0763 IMG_0764 IMG_0765 IMG_0766 IMG_0767 IMG_0768 IMG_0769

Previous articleВознесение Христово - Спасовден во црквата Свети Никола во Перт
Next articleВознесение Христово - Спасовден во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул, Сиднеј