Свет и Велик Петок - Вечерна богослужба во манастирот Донибрук

1013

Набожниот Јосиф, кога од крстот го симна Твоето пречисто тело, со плаштаница чиста го завитка, и со мириси го прекри, во нов гроб го положи (Тропар, глас 2)


На 14 Април во Светиот и Велик Петок, во манастирот Донибрук се отслужи Вечерна богослужба на која беше изнесена Христовата плаштаница.

Присутните се поклонија на Христовата плаштаница и го воспеаа Христовото доброволно погребение.

Господи Слава Ти!

IMG_2952 IMG_2954 IMG_2955 IMG_2959 IMG_2960 IMG_2961 IMG_2962 IMG_2963

 

Previous articleСвет и Велик Четврток, Василиева Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleУтрена Богослужба и Оплакување Христово во манастирот Донибрук