Свет и Велик Четврток, Василиева Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај

757

На твојата тајна вечера денес прими ме за учесник Сине Божји… (Причесен на денот)


На 6 Април, на Велики Четврток, во црквата Свети Илија во Футскрај се богослужеше Вечерна со Василиева Литургија.

На литургијата, верниците се причестија со Телото и Крвта Христови.

 

IMG_1292 IMG_1295 IMG_1296 IMG_1297 IMG_1300 IMG_1302 IMG_1303 IMG_1305 IMG_1308 IMG_1315 IMG_1317 IMG_1318

Previous articleСлужба на Светите и Спасителни Христови Страдања во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleСвет и Велик Петок - Вечерна богослужба во манастирот Донибрук