Службен дел

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.2/2016 - ПРЕСУДА, Веско Каранфиловски

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.2/2016 - ПРЕСУДА, Веско Каранфиловски Евиденција и докази

Соопштение

На 29.09.2016 г., добивме документ од Австралиската добротворна и непрофитна Комисија, дека на име Македонска Православна Црква (Епархија за Австралија и Нов Зеланд), на...

Службен дел - Август/Септември 2016 г.

Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиски и Новозеландски г. Петар, богослужеше Божествена Литургија и проповедаше: На 18. 08. 2016 г., Претпр.  на Преображение,  (вечерна)...

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.1/2016 - ПРЕСУДА, Гаврил Галев

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.1/2016 - ПРЕСУДА, Гаврил Галев Докази и евиденција во постапката Епархиски Црковен Обвинител - ТУЖБА бр.15/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ до Медиумите по повод лажните и клеветнички пропаганди

Македонската Православна Црква, Епархија за Австралија и Нов Зеланд, сака да ги информира сите членови на македонската заедница дека деновиве се појавија некои злонамерни...

Честитка од МПЦЕАНЗ до Надлежниот Архиереј

ВАШЕ ВИСОКOПРЕОСВЕШТЕНСТВО,

Од името на верниците, свештенството и монаштвото, Македонските православни црковни општини и телата и органите на Македонската Православна Ц...

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.61 - 2007 - ПРЕСУДА, Зоран...

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.61 - 2007 - ПРЕСУДА, Зоран Алексовски Евиденција и докази