Решение на АЦС на МПЦ-ОА - Второстепена Пресуда со која протоерејот Глигор Киселинов е...

На 21 октомври 2019 година, во поштенското сандаче на Австралиско-новозеландската епархија пристигна Решението на Архиепископскиот суд на МПЦ – ОА бр.6 од 18.07.2019 г.,...

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.1/2019 - ПРЕСУДА, Глигор Киселинов

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-судски предмет бр.1/2019 од 03.04.2019) - ПР...

СЛУЖБЕН ДЕЛ НА АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА (03.04.2019 – 14.05.2019)

ЕПАРХИСКИ ЦРКОВЕН СУД: Епархискиот Црковен суд на Австралиско-новозеландската епархија заседаваше и: на 03.04.2019 г., со ПРЕСУДА бр.1/2019, протоерејот Глигор Киселинов го лиши од свештеничкиот чин и...

Став и Апел на Епархискиот Управен Одбор на Австралиско-новозеландската Епархија за случувањата во МПЦО...

Епархискиот Управен Одбор (ЕУО) на Македонската Православна Црква, Епархија за Австралија и Нов Зеланд (МПЦЕАНЗ), на својата вонредна седница, одржана на 22.01.2019 г., во...

Службен дел на Австралиско-новозеландската Епархија (25.10.2018 – 22.11.2018)

БОГОСЛУЖБИ: Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар, благоволи да богослужи Вечерна богослужба, Божествена Литургија и да проповеда: На 25.10.2018 - Св. Козма Мајумски;...

Службен дел на Австралиско-новозеландската епархија (01.08.2017 – 22.08.2017)

БОГОСЛУЖБИ: Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар, благоволи да богослужи Вечерна богослужба, Божествена Литургија и да проповеда: На 01.08.2017 г., Препод. Макринa; Препод....

Службен дел на Австралиско-новозеландската Епархија (27.01.2017 – 23.02.2017)

БОГОСЛУЖБИ: Неговото Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар благоволи да богослужи вечерна богослужба, Божествена Литургија и да проповеда: На 27.01.2017 г., Св. Рамноапостолна Нина;...