Детска страна

Молитва на дете за неговите родители

Колку сум радосен Господи, кога се обраќам кон Тебе и Те молам замоите родители! Тие постојано се грижат за мене. Се трудат и соголема...

Богатите осиромашеа и огладнеа

Деца, сте слушнале како на секое бдение во Црквата се пее следниов стих од Давидовите псалми: "Богатите осиромашеа и огладнеа, а оние кои Го...

Малиот Лазар

Во некое мало место, живеело момче по име Лазар. Лазар, секој ден наутро доаѓал во храмот, секогаш точно во 7 часот. Пред да се...

Девојче - маченица

Знаете ли дека во старо време, христијаните биле гонети и мачени од страна на идолопоклониците – неверниците и предавани на големи маки и казни?...

Ајде да зборуваме за простувањето

https://www.youtube.com/watch?v=ED3f0e4QBXM&t=58s

Твојот крст

https://www.youtube.com/watch?v=XP0J2eDPIjU&t=4s

The Good Samaritan

https://www.youtube.com/watch?v=VdaOyhfVDb4