Беседи и Слова

Едноставни слики за Царството Небесно

Рождеството Христово – не е само неработен ден, голем празник. Тоа е настан од вселенски карактер. На земјата дојде Небесниот цар, дојде смирено –...

И ние сме икона: осквернета, но и осветена

Беседа на митрополит Антониј Блум во Неделата на Православието Во Неделата на Православието, во денот на Торжеството на Православието ние славиме еден црковен настан: крајот...

Ти дојде!

Искрено да Ти кажам, без Тебе ми е многу лошо. На масата има сè, другар ми дојде на гости. Има и пиво. Сувите дрва...

Portraying Hell is Easy; Heaven Is Impossible

Yesterday, I was on an art website, a quite legitimate one, and it’s a sad commentary on the current state of our society that...