Акатистна служба на Пресвета Богородица во црквата Свети Никола во Престон

1004

На 31 Март, во Петокот од Петтата седмица од Велигденскиот пост, во црквата Свети Никола во Престон, се отслужи Малоповечерие со Акатистната служба на Пресвета Богородица. После акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на петолебие.

20170317_192051_1 20170317_192110_1 20170317_195545_1 20170317_195636_1

Previous articleРаботна акција во пресрет на Велигден и донаторска радио програма за доизградба на црквата „Свети Никола“ во Перт
Next article5 - та Недела на Великиот пост во црквата Свети Никола во Престон