Акатистна служба на Пресвета Богородица во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул, Сиднеј

3344

На 31 Март, во Петокот од Петтата седмица од Велигденскиот пост, во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул, Сиднеј, се отслужи Малоповечерие со Акатистната служба на Пресвета Богородица. После акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на петолебие.

IMG_2850 IMG_2851 IMG_2853 IMG_2856 IMG_2857 IMG_2858 IMG_2859 IMG_2860 IMG_2861 IMG_2862

Previous articleАкатист на Пресвета Богородица во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleУчилиште за подготовка на просфора