8-ми Ден, бр. 60

1485

Содржина:

– Митрополит Петар – Божикно послание
– Осветување на црквата „Света Троица“ во Woronora Memorial Park, Sutherland
– Диме Мераковски – Став на САС на МПЦ: „Нема услови со распопи за втора епархија во Австралија“

Веронаука

– Толкување на молитвата на св. Ефрем Сириски
– Church History
– На реките Вавилонски
– Игумен Никодим (Солунчев) – Смирението и послушноста – двери низ кои се излива Божјата благодат
– Чевларот од Александрија

Вести
Службен дел

Шеесеттиот број од епархискиот тромесечник „8-ми Ден“, за периодот јануари-март 2016г., може да се преземе на следниот линк:

Преземи го 60. број на списанието

Previous articleЕпархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.61 - 2007 - ПРЕСУДА, Зоран Алексовски
Next article8-ми Ден, бр. 61