The Eighth Day, No. 60

1517

Content:

Митрополит Петар – Божикно послание
Осветување на црквата „Света Троица“ во Woronora Memorial Park, Sutherland
Диме Мераковски – Став на САС на МПЦ: „Нема услови со распопи за втора епархија во Австралија“

Веронаука

Толкување на молитвата на св. Ефрем Сириски
Church History
На реките Вавилонски
Игумен Никодим – Смирението и послушноста – двери низ кои се излива Божјата благодат
Чевларот од Александрија

Вести
Службен дел

Download “The Eighth Day”, nr. 60

Previous articleЕпархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.61 – 2007 – ПРЕСУДА, Зоран Алексовски
Next articleThe Eighth Day, No. 61