5 - та Недела по Пасха - на Самарјанката - во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул

973

Водата што дојде да ја нацрпиш е распадлива, о, жено. Но ти ќе налееш жива вода, со која ќе ги измиеш душевните нечистотии. (Стихови од Синаксарот)


На 14 мај 2017 г., во 5- тата Недела по Пасха, посветена на Самарјанката – светата Фотина, кога се празнува и споменот на светиот пророк Еремиј и преподобниот маченик Акакиј, во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул, Сиднеј, се богослужеше Утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

На Литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Светите Христови Тајни.

20170514_103242_1494807755772_1 20170514_103303_1494807756033_1 20170514_103319_1494808027877_1 20170514_103326_1494808028243_1 20170514_103344_1494808183280_1 20170514_103419_1494808214380_2 20170514_103233_1494807727911_1 20170514_103218_1494807727627_1

Previous article5 - та Недела по Пасха - на Самарјанката - во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleПренос на мошти на Свети Атанасиј Велики - Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај