5 - та Недела од Велигденскиот пост во црквата Света Петка во Мил Парк, Мелбурн

2531

Во 5-та недела од Велигденскиот пост, посветена на преподобната Марија Египетска, во црквата Света Петка во Мил Парк се богослужеше Света Василиева Литургија. На литургијата беа принесени просфори кои минатата вечер беа месени од дечиња, членови на неделното црковно училиште, на возраст од 5-12 години. Тие подготвија и лепчиња за петолебие.

Радоста кај сите присутни на денешната богослужба беше неизмерна. Да се богослужи Света Литургија со просфори подготвени од дечиња е несекојдневен настан.

Господ денес нѐпочести со посебен благослов. Благословот и милоста Негова да бидат врз сите нас.

IMG_3557 IMG_3558 IMG_3559 IMG_3561 IMG_3563 IMG_3555

Previous articleУчилиште за подготовка на просфора
Next article5 - та Недела на Велигденскиот пост во манастирот во Донибрук