Обраќање на Митрополитот г. Петар на Семакедонскиот протест во Скопје за одбрана на името и националниот идентитет

3920

Името на нашата земја е Македонија! – е пораката на повеќето десетици илјади граѓани што вчера вечерта ја испратија од улиците на главниот град Скопје.

Меѓу предводниците на поворката беа митрополитите: Преспанско-пелагонискиот и администраторот Австралиски и Новозеландски Петар и Повардарскиот Агатангел, како и претседателот на Светскиот Македонски Конгрес, Тодор Петров.

Во продолжение ја приложуваме видео снимката од обраќањето на Неговото Високопреосвештенство г. Петар на протестот.

Previous articleСмирена мисла и детско пелтечење
Next articleДоверете ги на Господ сите грижи