Архиереј

Велигденско послание на Митрополитот г. Петар

 † ПЕТАР     ПО МИЛОСТА БОЖЈА,       МИТРОПОЛИТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ И          АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКИ И НОВОЗЕЛАНДСКИ,         НА СЕТО СВЕШТЕНСТВО, ПРЕПОДОБНО МОНАШТВО И        ВЕРНИТЕ ЧЕДА ВО             ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКАТА И АВСТРАЛИСКО-      ...

Божикно послание на Митрополитот г. Петар

† ПЕТАР ПО МИЛОСТА БОЖЈА, МИТРОПОЛИТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ И АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКИ И НОВОЗЕЛАНДСКИ, НА СЕТО СВЕШТЕНСТВО, ПРЕПОДОБНО МОНАШТВО И ВЕРНИТЕ ЧЕДА ВО ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКАТА И АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА, ИМ ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ,...

Велигденско послание на Митрополитот Г. Петар (2022)

† ПЕТАР ПО МИЛОСТА БОЖЈА, МИТРОПОЛИТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ И АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКИ И НОВОЗЕЛАНДСКИ, НА СЕТО СВЕШТЕНСТВО, ПРЕПОДОБНО МОНАШТВО И ВЕРНИТЕ ЧЕДА ВО ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКАТА И АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА, ИМ ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ,...

Божикно послание на Митрополит г. Петар

+ ПЕТАР

ПО МИЛОСТА БОЖЈА, МИТРОПОЛИТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ И АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКИ И НОВОЗЕЛАНДСКИ, НА СЕТО СВЕШТЕНСТВО, ПРЕПОДОБНО МОНАШТВО И ВЕРНИТЕ ЧЕ...

Велигденско послание на Митрополитот г. Петар

 ПЕТАР ПО МИЛОСТА БОЖЈА, МИТРОПОЛИТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ И АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКИ И НОВОЗЕЛАНДСКИ, НА СЕТО СВЕШТЕНСТ...

Став на Митрополитот г. Петар по повод реакцијата на Екс-директорот на Токсикологија за причестувањето...

Неговото високопреосвештенство Митрополитот г. Петар со став на новинарско прашање, по повод изјавата на екс-директорот на Токсикологија Нино Беќировски кој реагираше за причествувањата на...

Божикна порака на Митрополитот г. Петар до децата на детската амбасада „За сите деца...

Најмили наши, дечиња! Денес е Божиќ, најрадосниот ден за децата, зашто Самиот Бог, Синот Божји, заради нас од небесата посакал и слегол на земјата, раѓајќи...