Обраќање на Митрополитот г. Петар на Семакедонскиот протест во Скопје за одбрана на името и националниот идентитет

3637

Името на нашата земја е Македонија! – е пораката на повеќето десетици илјади граѓани што вчера вечерта ја испратија од улиците на главниот град Скопје.

Меѓу предводниците на поворката беа митрополитите: Преспанско-пелагонискиот и администраторот Австралиски и Новозеландски Петар и Повардарскиот Агатангел, како и претседателот на Светскиот Македонски Конгрес, Тодор Петров.

Во продолжение ја приложуваме видео снимката од обраќањето на Неговото Високопреосвештенство г. Петар на протестот.

Previous articleCalm thought and child's stuttering
Next articleEntrust to the Lord all the worries