За нас се роди Христос! Божик во манастирот Донибрук

933

Дева денес Го раѓа Предсуштествениот, и земјата Му нуди пештера на Непристапниот. Ангелите со пастирите Го славословат, а мудреците со ѕвездата патуваат, оти за нас се роди младо дете – предвечниот Бог. (Кондак на празникот, глас 3)

00 01 02 03 05 06 07 08 09

Previous articleРаѓање Христово - Божик во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн
Next articleКоледе, Бадник, Божик во Црквата Света Петка - Мил Парк, Мелбурн