Коледе, Бадник, Божик во Црквата Света Петка - Мил Парк, Мелбурн

1276

Светиот Дух ја излеа својата благодат на сите присутни во Црквата „Света Петка“ – Мил Парк да се радуваат на радостите поврзани со подготовките и празнувањето на Раѓањето Христово – Божик.

Најмладите верници при црквата подготвија Божиќна претстава. Најпрво тие присуствуваа на вечерната богослужба на 5 -ти вечерта, на која добија и пригодни божикни дарови, а потоа пред црквата ја изведоа Божиќната претстава.

На Божик, храмот беше исполнет со верници, од кои поголемиот број се причестија.

Христос се роди – Навистина се роди

01_1 02_1 03_1 04_1

Previous articleЗа нас се роди Христос! Божик во манастирот Донибрук
Next articleХристовото раѓање во МПЦО Свети Никола во Перт