Велика Сабота, Вечерна и Света Василиева Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај

1379

На 15 Април, во Светата и Велика Сабота, во црквата Свети Илија во Футскрај се богослужеше Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија.

На Литургијата, верните чеда се причестија со Телото и Крвта Христови.

IMG_1575 IMG_1576 IMG_1577 IMG_1578 IMG_1579 IMG_1586 IMG_1587 IMG_1588 IMG_1589 IMG_1596 IMG_1597 IMG_1611 IMG_1615 IMG_1616 IMG_1617 IMG_1618 IMG_1620 IMG_1621 IMG_1623 IMG_1624 IMG_1642 IMG_1647 IMG_1649 IMG_1652 IMG_1654 IMG_1657 IMG_1658 IMG_1659 IMG_1664

Previous articleОплакување Христово во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleВечерна богослужба и Света Василиева Литургија во манастирот Донибрук