Велигден во Перт

1541

Треба, и должни сме секако да се грижиме за тоа, од себеугодие да не го попречуваме спасението на ближниот, и неговиот душевен мир, и успех духовен. За тоа ќе дадеме голем одговор пред Бога, ако не бидеме внимателни. Христијански долг е да го помагаме спасението на ближниот, а не да го попречуваме

Преподобен Амвросиј Оптински

Фотоматеријали од Велигденските празнувања во црквата Свети Никола, Перт, како и од изградбата на новиот храм посветен на Свети Никола. Изградбата напредува без никакви пречки, дури се очекува да се заврши два месеци порано од предвиденото. Со нетрпение се очекува осветувањето на новиот храм во оваа црковна општина.

 

Previous articleПресвета Богородица - Живоносен извор и Свети Великомаченик Георгиј - Вечерна Богослужба и Молебен канон во манастирот во Донибрук
Next articleНа многаја лета, Високопреосветени Владико!