Важноста на секој миг

1088

4368Биди свесен за фактот дека она што сега го зборуваш, го правиш, го слушаш, трпиш или примаш, може да биде последно случување или искуство на твојот земен живот.

Во тој случај, тоа треба да биде круна, а не пораз, врв а не пад.

Кога би можеле да ја поимиме важноста на секој миг, свесни дека тој може да биде последниот, нашиот живот целосно би се променил. Во нас, повеќе не би имало место за празнословијата што Евангелието ги осудува, а и за сите оние бесмислени изјави и разорни постапки.

митрополит Антониј Блум

Previous articleДа живееме христијански...
Next articleНедела на Сите Свети - Света Божествена Литургија во манастирот Донибрук