Да живееме христијански...

1080

Да живееме христијански значи да бидеме слични и подобни на Христос. Како што вели и Светиот Апостол Павле, да ги имаме истите движења на срцето и истиот ум со Синот Божји.

Доколку го имаме сознанието за оваа цел, умот нема да се загуби во ситните нешта. Страсните желби, зависта, судирите, ситните проблеми од секојдневниот живот ќе минуваат крајно незабележително.

Старец Софрониј од Есекс

Previous articleСвета Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај - Втор ден Духовден
Next articleВажноста на секој миг