Цветници во црквата Свети Илија во Футскрај

1111

Бог е Господ и Он ни се јави. Прославете го овој празник и, веселејќи се, дојдете да Го возвеличиме Христа, со палмови и врбови гранчиња,  со песни викајќи: Благословен е Оној што доаѓа во името на Господа – нашиот Спасител (Ирмос на 9 песна)


На 09 Април, на празникот Цветници, во црквата Свети Илија во Футскра, се богослужеше Празнична утрена и Света Златоустова Литургија.

На литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Христовите тајни.

IMG_0944 IMG_0948 IMG_0950 IMG_0951 IMG_0952 IMG_0953 IMG_0954 IMG_0955 IMG_0956 IMG_0959 IMG_0961 IMG_0962 IMG_0965 IMG_0966 IMG_0968 IMG_0969 IMG_0970 IMG_0972 IMG_0973 IMG_0981 IMG_0982 IMG_0984 IMG_0985 IMG_0988 IMG_0990 IMG_0991

Previous articleЦветници во манастирот Донибрук
Next articleЦветници во црквата Свети Никола во Престон