Цветници во манастирот Донибрук

1011

На небесата носен на престолот, а на земјата – на осле, Христе Боже, си ја примил похвалата од ангелите и песната од децата, кои ти викаат: Благословен си Ти, Кој доаѓаш да го повикаш Адама (Кондак на Празникот, глас 6).


На 09 Април, на празникот Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук,  се богослужеше Празнична утрена и Света Златоустова Литургија.

На литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Христовите тајни.

IMG_7081_1 IMG_7095_1 IMG_7096_1 IMG_7097_1 IMG_7098_1 IMG_7105_1 IMG_7106_1 IMG_7108_1 IMG_7111_1 IMG_7118_1 IMG_7122_1 IMG_7123_1 IMG_7124_1 IMG_7125_1 IMG_7127_1 IMG_7128_1 IMG_7130_1 IMG_7131_1

Previous articleСинаксар на Цветната недела (Цветници)
Next articleЦветници во црквата Свети Илија во Футскрај