Смирението е дар Божји

900

90149.pМолете се Бог да ви испрати свето смирение.

Не она кое се изразува само со зборови: „Јас сум последен“, „јас сум никаков“. Тоа е сатанско смирение.

Светото смирение е дар Божји. Ме разбирате? Дар=благодат.

Свети Порфириј

 

Previous articleНедела на Сите Свети - Света Божествена Литургија во манастирот Донибрук
Next articleДа се совладаме и смириме и ќе дојде Божјата милост