Предавање во Пензионерската група во Kings Park, Мелбурн

1194

На 09.03.2017 г., во организација на Младинската организација при Соборната Црква “Раѓање на Пресвета Богородица”, Сиденхам, во пензионерската група во Kings Park, се одржа предавање на тема: За постот, исповедтта и молитвата.

Предавањето го одржа протоерејот Мирко Пешовски, свештенослужител во Соборната црква „Раѓање на Пресвета Богородица“ во Сиденхам.
Пензионерската група се заблагодари на посетата и предавањето.
P1230716_1 P1230719_1 P1230721_1 P1230723_1 P1230724_1 P1230727_1 P1230728_1 P1230730_1 P1230733_1 P1230734_1 P1230740_1 P1230741_1 P1230743_1

Previous articleНедела на Православието - во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн
Next articleСвети Патрик Ирски и други Западни православни светители вброени во календарот на РПЦ