Празникот Цветници во црквата Свети Никола во Перт

1041

Ликувај од радост, ќерко Сионова, извикувај, ќерко ерусалимска; ете, Царот твој доаѓа при тебе, праведен е и со спасувачка сила, кроток, седнат на осле. (од  пророштвото на пророк Захариј)  


На 09 Април, на празникот Цветници во црквата Свети Никола во Перт се богослужеше Празнична утрена и Света Златоустова Литургија.

На литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Христовите тајни.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

Previous articleБлаговештение во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleПразникот Цветници во црквата Света Петка во Мил Парк, Мелбурн